Kadın, Üretim, Kumaş

Kadın, Üretim, Kumaş

Meneviş Home'un hikayesi aynı zamanda vizyonun temel taşlarını oluşturan bu kavramlarla başladı...

Meveviş Ev Tekstil Ürünleri Tic. Ltd. Şirketi otuz yıllık Bankacılık deneyimi sahibi iki kadın girişimci tarafından Ağustos 2015'te kuruldu. 

Ortakların kumaş ve sanat sevgisi, ilgisi; girişimcilik alanını belirlemede ana kriter olunca gerisi daha hızla gelişti. Kapalıçarşı'da gördükleri Gaziantep'te dokunan geleneksel el dokuma "Kutnu" kumaşı, ürünlerine hayat verdi. Yola çıkarken KOSGEB Girişmcilik Sertifikasyonu sürecinden geçen iki ortak Ocak 2016'da menevishome.com adlı web sitesini kurdu. 

 

Meneviş Home Kapalı Çarşı Kutnu

Meneviş Home'un Vizyonu; "BİZ'e ait kumaş ve dokumalarla yine BİZİM kadınlarımızın eşsiz el emeği göz nurunu birleştiren, eskiyi ve moderni harmonize eden özgün ev tekstili üretimi yapma ve bu eşsiz ürünleri yaşama armağan etmek" olarak belirlendi. 

Yöresel kumaşları kullanarak üretilen ürünlerin üzerinde yer alan el nakışları ve geleneksel süsleme sanatı örnekleriyle ( Telkari, Tel Kırma vb.) kültürel değerlerimizin yaşamasına ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamayı hedeflediler. 

Meneviş Home'un en önemli 2 Misyonu; Kadın istihdamına katkı sağlamak ve memleketimizin kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek nesillere taşımaktır. Bu kapsamda Gaziantep'te 16.yüzyıldan bu yana el tezgahlarında dokunarak bugünlere ulaşan ancak sayıları ciddi anlamda azalarak yok olmaya yüz tutan "Kutnu" kumaş dokumacılığını yaşatmak üzere çetşitli projeler ve sosyal sorumluuk çalışmaları içinde yer almak en heyecan verici hedeflerindendir. 

Memletimizin özel kumaş ve dokumalarını kullanarak üretim yapmayı hedefleyen Meneviş Home, aynı zamanda dünyada gelişen trendleri, yeni fikirleri, günlük yaşam ihtiyaçlarını da yakından takip ederek ürün gamını genişletmek üzere çalışmalar yapılmaktadır. 

"Kadın, kumaş ve Üretim" değerleriyle başlayan Menevis Home hikayesinin yine bu değerlerle gelişerek büyütülmesi ve dünyaya tanıtılması Meneviş Home kurucu ortaklarının Felsefesi ve en büyük hayalidir. 



Back to blog